Dr. Máté Ágnes

mate_agnes_dr

Szakmai életrajzi adatok

 

1994-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Egyetemi éveim alatt kivonuló szolgálatot láttam el mentőtisztként az OMSZ Budapesti és Pest Megyei Mentőszervezeténél.

A végzést követően budapesti Szent Imre Kórház Központi Aneszteziológiai  és Intenzív és Terápiás Osztályán kezdtem dolgozni, majd 1996-tól a Fejér megyei Szent György Kórház Aneszteziológiai- Intenzív és Sürgősségi  Osztályán. 1998-ban telepedtem le Dunaújvárosban és ettől kezdve a Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztályán vállaltam munkát.

Aneszteziológia és intenzív terápiából, majd sürgősségi orvostanból szereztem szakképesítést. 2005-től részt vettem az újonnan létesítendő Sürgősségi Betegellátó Osztály előkészítési és szervezési munkáiban, majd 2006. október 1-től ennek alapító főorvosa lettem, főállású sürgészként jelenleg is vezetem.

1994-2008. között kivonuló mentőorvosi szolgálatot is teljesítettem a székesfehérvári rohamkocsin és a dunaújvárosi esetkocsin. 2012- és 2015 között a kórház orvos-igazgatói feladatait láttam el. 2014-ben egészségügyi menedzser diplomát szereztem.  2015-től a Szent Pantaleon Kórház Tudományos Bizottságának elnöke vagyok.

Orvosi munkám mellett elsődleges feladatnak tekintem az oktatást, 2003-2004-ben egy általam vezetett munkacsoporttal a kórház teljes munkavállalói köre számára rendszeres alapszintű újraélesztés oktatást szerveztem. Több nemzetközi liszenszvizsgát adó tanfolyam instruktoraként kipróbáltam magam. Évek óta tanítok sürgősségi ellátást óraadó tanárként a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskolában, 2014-től pedig óraadó vagyok a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar nappali tagozatos mentőtisztképzésén is.

A komplementer medicina különféle irányzatai mindig is érdekeltek, hosszas tanulmányozás után a hagyományos kínai orvoslás mellett köteleződtem el. Liszenszvizsgát 2012-ben tettem, azóta praktizálok akupunktőrként. Célom a komplementer orvoslás integrálása az akadémikus orvoslásba oly módon, hogy abból elsődlegesen a páciensek, de minden szereplő profitálni tudjon, javuljon megítélése, elfogadása. Célom továbbá, hogy a HKO-t,  mint a komplementer eljárások egyik legszebb, legösszetettebb, legizgalmasabb ágazatát ismertebbé tudjuk tenni, annak érdekében, hogy a magyar lakosság minél nagyobb hányada éljen ezzel a lehetőséggel.

Elérhetőségek:

matea70@gmail.com

Szent Pantaleon Kórház Sürgősségi Osztály, Dunaújváros, 06-25-550-128